Tovább nőtt az áldozatok száma a turai tömeges mérgezésnél, a kár több mint hat és fél millió forint!

2021.09.14.

Civil és állami természetvédők, kutyás kereső egységek és önkéntesek segítségével negyedik hete zajlik a kutatás az áldozatok és a mérgezett csalétkek után, de a lista feltehetően még mindig nem teljes.

Soha nem látott méretű ragadozómadár-mérgezés egy turai vadásztársaság működési területén

2021.08.16.

Több mint száz mérgezett csalétek és félszáz mérgezett állat teteme került elő néhány nap alatt a turai Szent András Dombi vadásztársaság működési területén. Az áldozatok 96%-a védett madár volt. Az elkövetők kilétét a rendőrség nyomozás keretében vizsgálja.

Világrekorddal zárulhat a parlagi sasok idei költési szezonja

4 fiókás fészekalj

2021.07.06.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az illetékes nemzetipark-igazgatóságok természetvédelmi őrszolgálatával az elmúlt három hétben végezte a parlagisas-fészkek közös éves ellenőrzését. A PannonEagle LIFE projekt keretében zajló munka során országosan 137 fióka kapott egyedi ornitológiai jelölőgyűrűt, közülük három műholdas nyomkövetőt is. 

Nyugdíjba vonul „Falco”, Közép-Európa első méreg- és tetemkereső kutyája

Falco nyugdíjba megy

2021.05.31.

2013-ban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület létrehozott egy méreg-és tetemkereső kutyás egységet, amely azóta is komoly részt vállal a ragadozómadár-mérgezések elleni küzdelemben. Falco, az egység alappillére, hét kiemelkedően eredményes év után most nyugdíjba vonul. 

Oldalak